Алматы қаласы Білім басқармасының
«№1 мектеп-гимназия»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау:
+7(727) 303-20-03
Бухгалтерия:
+7(727) 303-20-05
Нашар көрушілер
нұсқасы
03
маусым
2014

1-2-қосымша

О выборе поставщиков услуг по организации питания обучающихся в средних образовательных организациях

тендерная документация

Приложение 1



Категория получателей услуг 

список

 

 

Управление образования города Алматы

КММ «Школа-гимназия №1»

конкурс на выбор услуг по организации питания студентов 

 

 

Нет

Имя организатора конкурса

Образовательная организация

получатели услуг

общее количество

В том числе бесплатное питание за счет бюджетных средств

и студенты предоставили

Условия использования

Место службы

Школьников кормили бесплатно

обеспечивать племя

сумма, выделенная за счет бюджетных средств

1

2

3

4

5

6

7

1

Коммунальное государственное учреждение «1 школа-гимназия» управления образования города Алматы

930

 

 

 

 

 

 

473

01.09.2014

31.12.2014

Коммунальное государственное учреждение «1 школа-гимназия» управления образования города Алматы

 

город Алматы,

10 верно. ауд..

дом 23 "Г"

11655 000 - 00

 

 

 2 июня 2014 г.


Школа-гимназия №1

директор Абдиева М.О.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

О выборе поставщиков услуг по организации питания обучающихся в средних образовательных организациях

тендерная документация

Приложение 2

 

 

Питание учащихся в средних учебных  заведениях

выбор поставщика услуг для организации

к тендерной документации 

техническое задание

 

Алматы қаласы білім басқармасының «№1 мектеп-гиназиясы» коммуналдық мемлекеттік мекемесі оқушыларын тамақтануын ұйымдастыру бойынша қызмет 10 ықшам ауд. 23«Г» мекенжайы бойынша орналасқан орта білім беру ұйымының оқушыларына көрсетілуі тиіс, барлығы 930 оқушы, оның ішіндегі 473 бастауыш мектеп оқушыларын 31.12.2014ж. мерзімге дейін бюджеттік қаражат есебінен 11655 000– 00теңге сомасына тегін тамақтанумен қамтамасыз ету керек.

Күн сайын ас мәзірін жұғымдылық, теңгерімділік, қауіпсіздік талаптарына сәйкес оқушылардың жас ерекшеліктерін ескере отырып, міндетті түрде бірінші-үшінші тағамдарды дәрумендірумен конкурстың ұйымдастырушысы әзірлейді және халықтың санитарлық –эпидемиологиялық саулығы саласындағы уәкілетті органмен келісіледі.

-әлеуетті өнім беруші талаптарды қамтамасыз етуі тиіс;

-тұтынушылар кепіл болатын тағамдар мен тамақтарды кезеңдерінде санитарлық нормалар мен ережелерді сақтау үшін қажетті жағдайлар жасау;

-денсаулығының жағдайы бойынша рұқсаттары бар, кәсіби, гигиеналық даярлықтан және аттестаттаудан өткен тұлғаларды жұмысқа қабылдау;

-әрбір қызметкердің медициналық кітапшасының болуы;

-жұмысқа тұру кезінде алдын ала және барлық қызметкерлердің мерзімдік медициналық тексерулерден уақытында өтуі (медициналық мекемелермен келісім);

-күн сайын қажетті құжаттаманы жүргізу (бракераждық журналдар, персоналды ірің және тыныс органдарының өткір ауруларына қарау журналы және басқа құжаттар);

-Қазақстан Республикасының қолданыстағы заңнамасына, санитарлық ережелеріне, гигиеналық нормативтерге сәйкес қызметкерлер еңбектерінің жағдайлары;

-Қызметкерлерді үш жиынтықтан кем емес арнайы киіммен және бас киіммен қамтамасыз ету;

-Технологиялық, тоңазытқыш, желдеткіш және басқа жабдықтардың тиісті деңгейде жұмыс істеуі қамтамасыз ету және жұмыстың басталуы алдында жыл сайын тексеріс жүргізу;

-Өндірістік құралдардың, ыдыстың, жуатын және залалсыздандыратын құралдардың (ҚР қолдануға рұқсат етілген) және материалдық –техникалық жарақтандырудың басқа да заттарының жеткілікті мөлшерінің болуы;

-Жүргізілген жұмыстар туралы актінің болуымен дезинфекция, дезинсекция және дератизация бойынша іс-шараларды жүргізу;

-Алғашқы медициналық көмек көрсету үшін аптечкалардың болуы және оларды уақытында толтырып отыру;

-Семинарлар, әңгімелесулер, лекциялар өткізу жолымен персоналмен санитарлық-ағартушылық жұмыс ұйымдастыру;

-Өрт сөндіру құралдарының болуы. Ыстық тамақ қызметтері бойынша бірінші рет қатысып жатқан әлеуетті өнім жеткізушілер кепіл ұсынуға құқығы бар;

-Азық блогына келіп түсетін азық-түлектер азық-түлік шикізаты мен азық –түлік өнімдеріне қойылатын гигиеналық талаптарға сәйкес келуі тиіс және шығарылған күні, өнімнің сақталу мерзімі мен жағдайларын көрсете отырып, шығарылғаны, сапасы мен қауіпсіздігін куәландыратын құжаттары болуы тиіс.

Ілеспе құжатты өнімді таратуды аяқтағанға дейін сақтауы тиіс.

-Қызметті көрсету кезіндегі негізгі өнімдерінің сапасына сертификаттардың болуы;

-Дайын тамақты босату тек сынама жасалғаннан кейін ғана жүзеге асырылады. Тағамдарды құрамында үш адамнан кем емес құрамдағы бракераждық комиссия органолептикалық көрсеткіштер бойынша (сынама тамақ дайындалған ыдыстан тікелей алынады) жүргізеді: медициналық қызметкер, тамақ блогының қызметкері және білім беру мекемесі әкімшілігінің өкілі. Бракераж нәтижесі осы санитарлық ережелердің 12 қосымшасына сәйкес «дайын кулинарлық өнімдерді бракераждау журналына» тіркеледі.Тағамды дайындау технологиясы бұзылған кезде, сондай-ақ дайын болмаған жағдайда, анықталған кулинарлық кемшіліктер жойылғанға дейін тағам жіберуге босатылмайды.

-күн cайын жұмыс басталудың алдында медициналық қызметкер білім беру мекемесінің қоғамдық тамақтануды ұйымдастыратын қызметкерлердің қол терісінде және дененің ашық жерлерінде ірің ауруларының, сондай-ақ ангина, жоғары тыныс алу мүшерінің қатаралды көріністерінің болмауын тексереді.

-Сақтаудың ерекше жағдайларын талап ететін тез бұзылатын азық өнімдерінің сақталу жағдайлары мен сақтау мерзімдерін бақылау мақсатында осы санитарлық ережелердің 11 Қосымшасына сәйкес термометрлерді пайдаланумен (сыныптан басқалары) тоңазытқыш жабдықтарында сақтаудың температуралық режимін бақылауды жүргізеді;

-Технологиялық үдерістің сақталуын бақылау мақсатында дайындалған тағамдардың әрбір партиясынан тәуліктік сынама алынады. Тәуліктік сынаманы алуды осы санитарлық ережелердің 8 тармағындағы сынамаларды алу бойынша ұсыныстарға сәйкес азық блогының ( аспаз) қызметкері жүзеге асырады. Тәуліктік сынамалардың дұрыс алынуына және сақталу жағдайларына бақылауды медициналық қызметкер жүзеге асырады;

-Өндірістік ортаның заттар болып табылатын жабдық, мүлік ыдыс, тара қоғамдық тамақтандыру ұйымдарына қойылатын санитарлық –эпидемиологиялық талаптарғасәйкес келуі тиіс және белгіленген тәртіпте азық өнімдерімен байланыста болу үшін рұқсат етілген материалдардан орындалуы тиіс;

-Өндірістік үй-жайларда орнатылған барлық технологиялық және тоңазытқыш жабдықтардың барлығы тиісті жұмыс жағдайында болуы тиіс және жыл сайын оларды тексерістен өткізіп отыру керек;

-Қандай да бір технологиялық жабдық істен шыққан кезде ас мәзіріне енгізу керек және дайын тағамдарды өндіру кезінде осы санитарлық ережелердің талаптарының сақталуын қамтамасыз ету керек;

-Осы санитарлық ережелердің талаптарына сәйкес жуу және залаласыздандыру ережелерін сақтау мақсатында бір отыратын орынға үш жиынтықтан кем емес есебібойынша жеткілікті мөлшерде асхана ыдыстарымен және құралдарымен, сондай-ақ тарату желісінің маңында оны сақтау үшін шкафтармен қамтамасыз ету туралы міндеттеме хат;

-Азық өнімдерімен пайдалану барысында қауіпсіздік талаптарына жауап беретін форфорлық, фаянс және шыны ыдыстар ( тарелкалар, бокалдар) қолданылады. Асхана ыдыстар дайын тағамдарды дайындау және сақтауға арналған ыдыс тот баспайтын болаттан және (немесе) гигиеналық қасиеттері бойынша ұқсас материалдан жасалуы тиіс;

- Посуда и кухонный инвентарь измененной формы, со сломанными краями, царапинами, поврежденной эмалью, кухонный инвентарь из алюминия; доски из пластика и прессованной фанеры; запрещено использование поцарапанных и механически поврежденных пластин и мелких деревянных инструментов;

- Соблюдение графика питания студентов;

- Наличие кассовых аппаратов;

- Доставка пищевых продуктов и пищевого сырья должна осуществляться в специализированных машинах с заключением Департамента по защите прав потребителей. Водитель и экспедитор должны иметь собственную медицинскую карту.

- Обязанности студентов избегать в своем рационе запрещенных продуктов, а также газированных и безалкогольных энергетических напитков, чипсов, сухариков и продуктов питания, содержащих генетически модифицированные ингредиенты.

- Ежегодно проводить обязательный ремонт школьной кухни в зависимости от необходимости;

 

02.06.2014

Директор КММ «МГ №1»: Абдиева А.К.

 

 

 

Осы беттің QR-коды:
QR-код этой страницы: